Nya foton

Hejsan kära läsare(om ni existerar, lol)

Det var ett tag sen och jag tänkte skriva igen. Äntligen lov tänkte jag skriva, men det är ju fredag så lite sent påkommet kanske! I vilket fall så har det varit en ganska soft vecka. Inte hänt så värst så mycket så det är bara lugnt liksom.

Jag var ute med Jonas och fotade i tisdags och ja, blir ju alltid så fina foton med systemkamera måste jag säga :3

Jag ska väl försöka blogga en gång i veckan åtminstone, men det beror ju på om jag har tid! Har så mycket skolarbete så det blir ju inte mycket tid åt annat! När vi ändå talar om skola så kan jag väl säga att det gick ganska bra för mig dom senaste proven!
Naturkunskap - MVG
Kemi - VG(1 poäng ifrån MVG)
Japanska - antagligen MVG?(har inte fått tillbaka)
Webbdesign teori - MVG
Så jag är jävligt nöjd! :-)

Ja, vintern börjar närma sig, samtidigt börjar jag känna lite småpanik med julklappar och allt vad man ska handla! Sen ska jag på en konsert och sen ska jag iväg på Europa-resa med klassen osv! Hjälp! Hur ska jag hinna med?
I svart

Bring me the Horizon - Klubben

Den 16:e Oktober åkte jag till Stockholm för att se det numera berömda bandet Bring me the Horizon. Bandet har växt sig jättestora på senare tid i och med att den alternativa kulturen har växt med jättefart.
När jag kom fram till Fryshuset 16.30 var det ganska fattigt på folk, trots att konserten var slutsåld. Dom flesta kom inte dit förrens 1 timme innan.


Konserten började med två förband: herbrightskies och adept. Ganska lagom underhåll som höll måttet. Inte så kassa som förband brukar vara. Sedan hissades bandflaggan upp, den där från deras senaste platta Suicide Season och ett tämligen lamt intro inleds.

Chelsea

När alla bandmedlemmar kommer upp på scen drar Chelsea Smile igång direkt och publiken sjunger med. Konserten fortsätter i ganska mycket samma takt och det händer inte mycket i scenväg som man egentligen uppmärksammade sig på. Det var inte förren Football Season is Over spelades som det verkligen hände grejer. Då ville bandet att alla skulle komma upp på scen och helt plötsligt blev det någorlunda trycker bland publiken, snäppet värre. Publiken började ordagrant klättra på varandra för att komma upp på scen och det var nog bland det sjukaste jag varit med om, men även det roligaste på länge. Showen avslutades med Diamonds Aren't Forever. Till skillnad från förbanden hade Bring me the Horizon skruvat upp volymen så att det var lite svårt att höra sången när man stod längst fram. Men bandet hade utvecklats sen jag såg dom för lite mer än 1 år sen eller så är dom bättre på egen turné.

Setlist:
Chelsea Smile
Pray for Plague
No Need For Introductions...
Medusa
The Comedown
Suicide Season
The Sadness Will Never End
Sleep With One Eye Open
Football Season is Over
------------------------------------
Diamonds Aren't Forever


Rammstein - Liebe ist für alle da

På fredag släpper Rammstein sitt sjätte album, Liebe ist für alle da. Det är det första albumet på fyra år som dem släpper och innehåller som vanligt elva låtar. Jag har redan hört låtarna och tänkte därför skriva en recension för folk som är intresserade! Kommer även skriva recensioner om allt möjligt i framtiden tänkte jag! Så det blir en blogg om mitt liv, men även recensioner på händelser och så vidare!

LIFAD
Liebe ist für alle da

01 - Rammlied
Rammlied blir direkt översatt: Rammsång och med lite mer korrekt svenska så blir det Sången om Rammstein. Som titeln säger så är det en sång om Rammstein, de har med andra ord gjort en tribut låt om sig själva. Låten är ganska långsam, men ändå så tung som Rammstein brukar vara. Det är en utmärkt första låt, men kan bli lite seg att lyssna på efter några lyssningar!

02 - Ich Tu Dir Weh
Minst sagt ett skumt intro. Lite random vattenaktig-synth i början. Då var mina förväntningar på den låten nere på.. ungefär 0! Sedan går låten in till ett svängigt metal/hård rock riff. Inget hårt, utan lite mer catchy. Versen spelar Richard och Paul, akustisk gitarr som ett ganska vanligt och tråkigt riff, vilket sedan övergår till att Till sjunger Ich Tu Dir Weh. En helt okej låt antar jag!

03 - Waidmann's Heil
Min personliga favorit. Inleds med en fanfar(då låtens titeln antyder på en hälsning som dem gör i Tyskland, jägare emellan). Fanfaren byts ganska snart ut mot ett mäktigt gitarriff och en helt okej vers! Sedan kommer pre-chorus som avslutas med "die kreatur muss STERBEN!". Gillar verkligen hur hela låten är uppbyggd, speciellt cred ska väl Flake ha för synthen som är jättenajs!

04 - Haifisch
All rock och metal kompenseras sedan med Haifisch som är lite funk/synth/rock. Ganska cool, lite lugn, men ändå rätt bra. Intressant är väl också att dem har namngett den Haifisch, vilket är haj på tyska. mer finns nog inte att säga om låten.

05 - B********
B******** är låttiteln. Censurerad. Låten heter Buckstabü och det är det Till sjunger i refrängen så det är väl inga konstigheter med det. Den är ganska hård från början och i versen är det lite mystisk känsla, då synthen spelar en mystisk och nästan lite obehaglig pianoslinga. Gitarrerna ger också en ganska obehaglig känsla av att allt inte ritkigt står rätt till. En hård låt och välomtyckt av mig!

06 - Frühling in Paris
Första balladen hittills i detta album! Börjar med akustisk gitarr och en långsam sång sådär som en ballad brukar vara! Det som skiljer sig från resten av låtarna är väl då att refrängen högst troligt sjungs på franska. Dock är det svårt att bedöma då jag inte kan franska och definitivt inte franska med tysk brytning! Trodde inte jag skulle gilla denna, men den är mycket bättre än deras ballad Stirb nicht vor mir. Så den är bra.

07 - Wiener Blut
Denna låt börjar väldigt lugn med en glad, ja skulle kunna vara en radiohit. Denna slinga ändras sedan till en lite mer ledsam slinga som avslutas och lite sång därefter. Sedan drar gitarren igång och det är nog deras hårdaste riff på albumet. Sångaren skriker sedan ut "in der dunkel heit". Låten är väldigt bra, men blir ganska snabbt obehaglig då den indirekt handlar om Fritzl-fallet.

08 - Pussy
En utav Rammsteins mest omtalade låt på länge. Många menar att den är pinsam och att dem söker uppmärksamhet genom att göra en porrvideo istället för musikvideo(vilket de iofs har gjort). Mest utmärker den sig för refrängen där han sjunger på dålig engelska "You have a pussy, I have a dick, so what's the problem, let's to it quick", men precis som en sa på ett forum, är det antagligen bara ännu en låt där de gör narr av någonting. Med låten Amerika gjorde dem narr av Amerika och med denna låt gör de narr av den tyska porrindustrin. Känns pinsamt att säga, men låten fastnar ganska lätt faktiskt!

09 - Liebe ist für alle da
Inte deras bästa låt kanske, men den är väldigt bra. Ganska tung genom hela låten och texten låter helt rätt, smälter in med musiken som spelas. Denna, tillsammans med Waidmann's Heil är bevis på att Rammstein har avancerat från simpla riff och sitt simpla spelsätt. Såhär tungt har inte Schneider spelat någonsin med vare sig dubbel baspedal eller virvel!

10 - Mehr
En ballad till, eller versen är ballad. Det låter väl okej, men inte så mycket mer än så. Antar att detta är en låt där texten spelar ganska mycket roll för att den ska bli intressant att lyssna på! Sedan kommer man till refrängen som är minst sagt väldigt avvikande. Jättetung och ganska bra antar jag. Dock är det ingen bra bridge mellan versen och refrängen och därför låter det väldigt missplacerat och versen och refrängen verkar nästan tillhöra olika låtar!

11 - Roter Sand

Börjar med en vissling, inte på Engel-vis utan lite mer lugn. Sedan kommer en lite mystisk akustisk gitarr. Till sjunger väldigt lugnt och det är väldigt skönt att höra efter så mycket tungt! Rammstein brukar alltid ha flera ballader på sina album. Alltid är den sista balladen bättre. Och denna ballad är inget undantag heller!

Sammanfattning:
I dessa dagar brukar jag alltid bli besviken på de nyaste albumen av mina favoritartister. Det är alltid lite för mainstream och inte i samma kvalité som det höll förr! Dock svek inte Rammstein mig som jag trodde dem skulle göra. Det var väldigt skönt att höra att de fortfarande gör sköna låtar, tunga låtar och fina låtar. Jag ångrar inte en sekund nu att jag fick tag på Rammstein-biljett till Globen nästa år. Detta var det bästa som hänt denna månad tror jag! De gamla albumen är svåra att slå p.g.a. nostalgier och så vidare, men detta album slår Rosenrot utan tvekan! Med lite mer lyssning kan jag nog bestämma mig för om det slår Reise Reise också!
8/10

Om mitt band osv!

???
Hejsan läsare! Ungefär en vecka sen sist jag skrev! Idag(eller ikväll) tänkte jag berätta lite om hur det går för mitt band och vilken energi vi fick på senaste repet.

För er som inte vet så spelar jag i ett band med två andra. Vi är två gitarrister och en basist! Innan hade vi även en sångare, men han slutade och sen dess har det legat lite på is p.g.a. sommarlovet och ingen tillgång till replokal. Vi fixade snabbt en replokal och vi började repa.

Gitarr
Jag tyckte i alla fall inte att vi kom igång förens senaste repet då vi spelade den andra låten som var klar. Vi var väl alla en gnutta skeptisk till en del av låten, men den lät jävligt bra och vi blev genast ganska peppade och repade faktiskt från 18 ~ 22 utan att fjanta oss som vi kan göra ibland i replokalen :-D

Samtidigt bestämde vi oss för ett bandnamn som jag inte vet om jag ska avslöja eller hemlighetshålla. Idag bestämdes även hur designen på vår logga skulle se ut och jag kan säga er att den blev skitsnygg! Känner mig så engagerad i det här nu!

Inspirationen till låtar fortsätter och den tredje låten är nästan klar nu och jag spånar lite kring idéer för låt nummer fyra!

Jag vill samtidigt meddela om att vi fortfarande söker trummis och sångare dock, så om ni känner någon som är sugen att spela trummor eller sjunga för ett hardcore-/metalband så hör gärna av er! Skulle vara jättekul att faktiskt avancera till nästa steg, att spela in i studio osv! :-)

- Sean

.________.

Hej igen bloggläsare(om det finns någon kvar, haha)
Det var länge sen jag skrev, men antar att det får bli mindre kvalité på mina blogg så kan jag spamma er med min vardag eller någonting! Dock ska det ju självklart kännas mer läsvärt än att jag bara skriver "Hej jag åt paj, hejdå"

Såklart Så jag har haft det lite kämpigt med skolan och sena skoldagar. Har alltid skyllt på plugg den senaste tiden, men som ni ser sitter jag ju vid datorn nu, så kan väl inte säga att jag får så mycket gjort... haha!

Har köpt biljetter för 3 konserter framöver! Bring me the Horizon(UK), Abingdon Boys School(JP) och Rammstein(DE).

Bring me the Horizon spelar redan nästa fredag så jag tänkte färga mitt hår från brunt till svart och sen färga slingorna vita. Finns några som inte vill att jag ska göra det, förstår inte varför :C
Man tröttnar ju på inte på svart så fort och dessutom har jag inte haft det sen... 2007 kanske?

Vi har haft en internationell vecka där vi pratat engelska hela dagen i skolan(i alla fall i klassrummet). Det var stressigt, men lärorikt, lärde mig nog mer engelska än vad jag gjort under hela Engelska A tror jag! En gissning i alla fall! Min grupp gjorde filmen Rocky på 5 minuter! Det blev rörigt och lite halvfula ljudeffekter, men var annars ganska fint!



CR

Så Girugamesh nya singel har ju släppt i Japan då det redan är den 7:e där!
Jag har den redan på datorn så jag tänkte att jag kunde dra en liten kort review!

01 Crying Rain
En ganska lugn låt. Ballad såklart och lite "vatten-känsla" med de digitala effekterna. Inte så mycket till melodi i versen och slutet avslutas med lite rapp, vilket inte låter allt för bra i mina öron. Sen har låten en hel del scratch-effekter som inte alls är snygga. Kören är ganska fin och refrängen som väntat! Den låter ganska mycket samma hela låten igenom. Ett okej solo i mitten. En helt okej ballad!

02 S.T.F.U
Nu kunde man ju tänka sig att det skulle vara en tung låt, men icke. Istället möts man av en snabb och svängig låt som inte har några som helst tunga moment. Lite besviken blev man till en början, men ganska svängig är den ändå så man kan väl säga att den är okej. Låter lite som alla andra rocklåtar. Så känns en aningen mainstream och uttjadad, men låt gå för att det är Girugamesh.


Jag återkommer med fler bloggposter så småningom! :-)

RSS 2.0