Bring me the Horizon - Klubben

Den 16:e Oktober åkte jag till Stockholm för att se det numera berömda bandet Bring me the Horizon. Bandet har växt sig jättestora på senare tid i och med att den alternativa kulturen har växt med jättefart.
När jag kom fram till Fryshuset 16.30 var det ganska fattigt på folk, trots att konserten var slutsåld. Dom flesta kom inte dit förrens 1 timme innan.


Konserten började med två förband: herbrightskies och adept. Ganska lagom underhåll som höll måttet. Inte så kassa som förband brukar vara. Sedan hissades bandflaggan upp, den där från deras senaste platta Suicide Season och ett tämligen lamt intro inleds.

Chelsea

När alla bandmedlemmar kommer upp på scen drar Chelsea Smile igång direkt och publiken sjunger med. Konserten fortsätter i ganska mycket samma takt och det händer inte mycket i scenväg som man egentligen uppmärksammade sig på. Det var inte förren Football Season is Over spelades som det verkligen hände grejer. Då ville bandet att alla skulle komma upp på scen och helt plötsligt blev det någorlunda trycker bland publiken, snäppet värre. Publiken började ordagrant klättra på varandra för att komma upp på scen och det var nog bland det sjukaste jag varit med om, men även det roligaste på länge. Showen avslutades med Diamonds Aren't Forever. Till skillnad från förbanden hade Bring me the Horizon skruvat upp volymen så att det var lite svårt att höra sången när man stod längst fram. Men bandet hade utvecklats sen jag såg dom för lite mer än 1 år sen eller så är dom bättre på egen turné.

Setlist:
Chelsea Smile
Pray for Plague
No Need For Introductions...
Medusa
The Comedown
Suicide Season
The Sadness Will Never End
Sleep With One Eye Open
Football Season is Over
------------------------------------
Diamonds Aren't Forever


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0